Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Στη Roller Kappatos πιστεύουμε πως με επιμονή και προσπάθεια, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Από μία ιδέα ξεκίνησαν όλα... 45+ χρόνια μετά, συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη, όπως την πρώτη ημέρα. Το μόνο που έχει αλλάξει, είναι η εμπειρία που αποκτήσαμε στην πορεία.
 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ


Τα πρώτα βήματα

Η Εταιρεία ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ ΑΒΕΕ, γνωστή σήμερα υπό τον διακριτικό τίτλο Roller Kappatos, ιδρύθηκε το 1971 από τον Κο Θεόφιλο Ν. Καππάτο. Όλα ξεκίνησαν με μια ιδέα, σε ένα μικρό δωματιάκι στου Γκύζη, όπου ο Κος Καππάτος με μία λαμαρίνα κι ένα πριόνι κατασκεύασε την πρώτη του βάση. Αυτή η βάση, αποτελεί σήμερα τον κωδικό προϊόντος 00672 - Βάση Ζεύγος Λευκή και φυσικά, ήταν μόνο η αρχή μιας ολόκληρης σειράς προϊόντων οικιακής χρήσης.

Μέσα σε ένα χρόνο, οι πωλήσεις και το ενδιαφέρον γι αυτό το νέο πρωτοποριακό προϊόν αυξήθηκαν και έτσι, δημιουργήθηκε ένας μεγαλύτερος χώρος στην ίδια περιοχή με έναν μόνο υπάλληλο, για την κατασκευή του συγκεκριμένου κωδικού. Παράλληλα, ο Κος Θεόφιλος Ν. Καππάτος προχωρούσε στον σχεδιασμό της τετράγωνης βάσης, αλλά και την κατασκευή του φούρνου στον οποίο θα βαφόταν η βάση, αρχικά σε λευκό χρώμα και ύστερα από αρκετά χρόνια σε τύπου inox και μαύρο χρώμα.

Η ανάπτυξη

Η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση, οδήγησε το 1973, στη δημιουργία μιας νέας μονάδας στο Γαλάτσι, στην οδό Ερνέστου 18. Νέα καλούπια σχεδιάζονταν, ενώ πολλές ιδέες για νέα προϊόντα ήταν υπο συζήτηση. Σταδιακά προστέθηκαν νέοι κωδικοί προϊόντων, κι έτσι το 1976, η παραγωγή μεταφέρθηκε στο Μενίδι στην 11η Στάση. Εκτός από την παραγωγή των γνωστών πλέον στην αγορά Βάσεων Roller, άρχισαν να κατασκευάζονται τα πρώτα φουρνάκια, ταψιά και ψηστιέρες Roller. Την ίδια χρονιά, η Εταιρεία μεταφέρθηκε ξανά, σε ακόμα μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, όπου και παρέμεινε έως και το 2006.

Η ανάπτυξη της Εταιρείας συνεχίστηκε, μέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα μεταξύ του Κου Καππάτου και του προσωπικού. Σε αυτό το διάστημα (1976 - 2006), νέα προϊόντα Roller έκαναν την εμφάνισή τους και παράλληλα δόθηκε έμφαση στην ανανέωση και τη βελτιστοποίηση των υπάρχοντων προϊόντων. Επίσης έγιναν οι πρώτες εισαγωγές προϊόντων από τρίτους κατασκευαστές ώστε να μεγαλώσει η γκάμα προϊόντων προς διάθεση.

Σε αυτά τα χρόνια, επίσης, η Εταιρεία έκανε το πρώτο άνοιγμα προς το εξωτερικό. Ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις, όπως πχ. στη Γερμανία, σε εκθέσεις στην Κολωνία και Φρανκφούρτη.

Η νέα γενιά

Στο διάστημα 2003 - 2004, τα παιδιά του Κου Καππάτου - Θεόφιλος Θ. Καππάτος και Νίκη Θ. Καππάτου - ξεκίνησαν να απασχολούνται στην Εταιρεία. Σήμερα, όλοι μαζί από κοινού, συμμετέχουν ενεργά στην διαχείρηση και ανάπτυξη της Εταιρείας. Ο Κος Θέοφιλος Θ. Καππάτος είναι πρόεδρος της Εταιρείας και υπεύθυνος του τομέα παραγωγής και εξαγωγών. Η Κα Νίκη Θ. Καππάτου είναι αντιπρόεδρος, υπεύθυνη λογιστηρίου και πωλήσεων εντός Ελλάδας. Ο Κος Θεόφιλος Ν. Καππάτος, παραμένει ο κύριος μέτοχος και συντονιστής της Εταιρείας. Το 2006, η Εταιρεία μετακόμισε στις εγκαταστάσεις στον Αυλώνα Αττικής. Το 2021 η Εταιρεία μετακόμισε στις εγκαταστάσεις που βρίσκεται μέχρι και σήμερα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Τα τελευταία 10 χρόνια (2006 - 2016), η Εταιρεία αύξησε σημαντικά τις εξαγωγές της σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, ενώ έκανε αισθητή την παρουσία της σε ακόμα περισσότερες χώρες παγκοσμίως. Έκανε εισαγωγές, δημιουργώντας μία μεγάλη γκάμα προϊόντων Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και βρέθηκε σε ακόμα περισσότερες εκθέσεις στο εξωτερικό. Πλέον, κάθε χρόνο, δίνει το παρόν στηv έκθεση Ambiente, στη Φρανκφουρτη, στη Γερμανία.

Εντός Ελλάδας, η Εταιρεία συνεργάζεται με μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου όπως πχ. Κωτσόβολος, MediaMarkt, Praktiker, Σκλαβενίτης, Plus4u κ.α.

Η Roller σήμερα

Ως κατασκευαστές, με περισσότερα από 45 χρόνια στο χώρο, είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας και τα προϊόντα μας. Ό,τι παράγουμε, είναι αποτέλεσμα πολλών δοκιμών, μελέτης και σχολαστικού σχεδιασμού και κλείνει μέσα του την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων, όπως και το μεράκι και την αγάπη γι αυτό που κάνουμε.

Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και με στόχο να είμαστε πάντα σε θέση να προσφέρουμε αξιόπιστα προϊόντα οικιακής χρήσης, ανώτερης ποιότητας, σε όλους τους πελάτες μας. Γιατί είναι προϊόντα που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε ένα νέο προϊόν, η Βάση Σύνδεσης πλυντηρίου - στεγνωτηρίου που έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη γκάμα προϊόντων της Roller. Το πρωτοποριακό προϊόν έχει μπει ήδη δυναμικά στην ελληνική καθώς και την ξένη αγορά.

 
Στείλτε μας email
Καλέστε μας στο τηλέφωνο
(+30) 210 220 2777
 
ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ